Biografi

«De blander elementer fra den norske folkemusikken med viser og amerikansk country på en måte som kan få det mest travle mennesket til å stoppe opp og bare nyte i hverdagens kjas og mas. Vi tror ikke bare at alle vil ha glede av en konsert med bandet, men vi strekker oss så langt at vi mener en konsert med Lohn vil gjøre alle på Volumfestivalen 2011 godt» (Volumfestivalen 2011)

«Med elementer fra jazz og elektronika utsettes sansene for et melankolsk og deilig utrykk man ellers skal lete lenge etter»  (UKA-11)

Navnet Lohn kommer av ei lon, som er et sted der elva renner stille og dypt. Det er også navnet på gården i Folldal der Anne Stine Lohn vokste opp. Etter å i en periode ha lyttet mye til musikere som Lars Winnerbäck og Stein Torleif Bjella, ble hun inspirert til å benytte den stadig mer sjeldne, men vakre folldalsdialekta i sin egen låtproduksjon. Høsten 2010 samlet Anne Stine derfor en gjeng dyktige og ambisiøse musikere i Trondheim, med mål om å vise at tekster skrevet på ei utdøende norsk innlandsdialekt kan være verdt å låne øret til.

Forankringen i folldalsdialekta og den vokale tradisjonsmusikken fra Østerdalen er en grunnstein i bandets musikalske uttrykk, men viktig er også bruken av kontrabass og analoge synther. Medlemmenes bakgrunn fra ulike sjangre gir en spennende blanding av visesang og rock, ispedd en god dose elektronikk og jazzens og folkemusikkens improvisasjon. Lohn har i løpet av de siste to årene bl. a. spilt under UKA-11 på Studentersamfundet, på Volumfestivalen 2011, samt blitt plukket ut til ZOOM-delfinaler i Trondheim.

Lohn slipper sin debut-EP i løpet av våren 2013, produsert hos Greener Productions! Følg med for turnédatoer!

Velkommen inn i det Lohnske landskapet!

Medlemmer:

Anne Stine Lohn: Vokal, gitar
Thomas Andersen: Elektrisk gitar, lap steel, kor
Lars Erik Brustad Melhus: Gitar, mandolin, analoge synther, orgel, kor
Kjetil Torset Voldhaug: El/kontrabass, kor
Ole Mofjell: Trommer og perkusjon

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: